top of page

do 19 mei

|

BRUCC

zelfcompassie in de klinische praktijk

2-daagse Masterclass voor hulpverleners

zelfcompassie in de klinische praktijk
zelfcompassie in de klinische praktijk

Tijd & locatie

19 mei 2022, 19:00 – 20 mei 2022, 23:00

BRUCC, Pleinlaan 2, 1040 Etterbeek, Belgium

Over

Deze 2-daagse BRUCCpro Masterclass geeft deelnemers de kans om mee te zijn met het laatste wetenschapsnieuws met betrekking tot zelfcompassie. Daarnaast krijgen deelnemers de kans om dankzij een aantal kernoefeningen te exploreren wat zelfcompassie kan betekenen zowel voor zichzelf als voor hun cliënten.

Wat komt aan bod:

  • Begrip van de wetenschap en de basisprincipes van zelfcompassie
  • Begrip hoe zelfcompassie mensen kan helpen om met moeilijke momenten in hun leven om te gaan en hun veerkracht te vergroten.
  • Ervaren wat zelfcompassie betekent in het eigen leven
  • Enkele praktische tools om zelfcompassie te ontwikkelen

Deze masterclass richt zich tot professionals in de geestelijke gezondheidszorg.

Sprekers: Janis Whitlock  &  Lydia Castiglione

Janis Whitlock is een onderzoekswetenschapper en senior docent aan de Cornell University (VS). Daarnaast is ze de oprichter en directeur van het Cornell-onderzoeksprogramma voor zelfbeschadiging en herstel, evenals een oprichter en eerste president van de ISSS. Ze is ook adjunct-directeur onderwijs en opleiding voor het Bronfenbrenner Center forTranslational Research. Ze staat internationaal bekend om haar fundamentele werk bij NSSI en is nu gespecialiseerd in het overbruggen van wetenschap, praktijk en beleid op gebieden die verband houden met de ontwikkeling van adolescenten en jongvolwassenen, met een focus op kwesties die verband houden met sociale en emotionele ontwikkeling.

Lydia Castiglione is klinisch psycholoog en heeft ruim 10 jaar expertise in mindfulness met daarnaast ervaring in nationale en internationale (onderzoeks)projecten. Voorheen was ze hoofddocent bij het Instituut aandacht en Mindfulness maar richt zich nu vooral op haar doctoraatsonderzoek met betrekking zelfcompassie.

Delen mag

bottom of page